Kotisivuista kiinnostuneita

Käyntejä kotisivuilla:178805 kpl

Siehkku

 

FI & SE & BY MVA BYV-16  (Cantavia Kalliokielo) "Siehkku" on nuorin lapinkoiramme. Siehkku tuli meille alunperin sijoitukseen, mutta molemmin puolinen nivustyrä muutti kasvattajan suunnitelmia ja Siehkku siirtyi meidän omistukseen. Nivustyrät on leikattu, eikä siitä Siehkkulle enää mitään vaivaa ole. Neiti pystyy elämään täyttä lapinkoiran elämää ilman rajoituksia. Siehkku sai myös maaliskuussa -17 epileptistyyppisen kohtauksen. Tämän vuoksi Siehkkua ei tulla käyttämään jalostukseen.

Terveyttä on tutkittu seuraavasti:

  • Lonkat B/B (indeksi 103, marrask.-16, 71%)
  • Kyynärät 0/1
  • Polvet 0/0
  • Silmät terveet 7/15
  • prcd-pra terve (A)
  • Pompen terve (N)

Siehkkulla löytyy temperamenttia ja omaa tahtoa. Neiti luulee olevansa maailman napa, mutta hyvin hän on paikkansa laumassa löytänyt ilman sen kummempia kommervenkkeja. 

Siehkku avasi näyttelyuransa upeasti Match Showssa ollen BIS4 kaikkien osallistujien joukosta vain 4kk ikäisenä. 7½ kk iässä Siehkku osallistui kahdessa virallisessa näyttelyssä pentuluokkaan ollen toisessa ROP-pentu ja toisessa VSP-pentu. Posiolla Siehkkun pentunäyttelyura sai hienon päätöksen ROP-pentu tittelillä. Viralliset luokat ovat tuoneet Siehkkun tilille jo peräti 2 x sert, eikä Siehkku ollut vielä 10kk täyttänyt. Melkein vuoden näyttelytauon jälkeen käväisimme Ruotissa kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa Siehkku yllätti ollen paras narttu ja saaden Ruotsin sertin. Todellinen jymy-yllätys tuli heinäkuussa 2016 Ristijärven ryhmänäyttelyssä, jossa kesäturkissa ollut Siehkku nappasi kolmannen sertin ollen myös ROP. Siehkkun valioiduttua Suomessa, tuli siitä samalla myös Ruotsin muotovalio. Siehkkun kanssa tehtiin syyskuun alussa matka kesäisen lämpimään Minskiin. Ja reissun tuliaisena uusi valioarvo.

S.jpg

Siehkkun kuva (c) Paula Martiskainen

Kuvassa ikää 2v 9kk