Kotisivuista kiinnostuneita

Käyntejä kotisivuilla:200978 kpl

**********************************************************************

W-pentue syntyi 11.helmikuuta! Kaikki pennut varattuja.

Paukapää Rakkauspakkaus "Sissi" ja Hiisivuoren Haldi "Halti" kohtasivat joulukuussa ja pennut syntyivät 11.2.2020. Pentuja syntyi yhteensä viisi (3u+2n), mutta valitettavasti vain kolme pennuista (1u+2n) jatkavat kasvamistaan. 

sissiemapennut.jpg

Sissi on jo 4 vuotta täyttänyt sijoituskoira ja asustaa lapsiperheessä Sotkamossa. Pennut Sissi tulee tekemään meille Katajavaaralle. Sissille meidän talo, ihmiset ja muut koirat ovat entuudestaan tuttuja. 

"Sissi" kertoo itsestään seuraavia asioita: "Taidan olla suht tyypillinen lapinkoira, vahtivietti on kova. Sisälläkin kuljen emännän perässä siihen malliin, että emäntä on alkanut kutsua minua "karvaiseksi varjokseen". Kesälläkin mökillä ollessa perheen lähtiessä veneellä kalalle, minulla on kova huoli laumastani, joten itken rannalla surkeasti. Niinpä monet kerrat olen kalalla mukana, koska viihdyn hyvin veneessä, mutta uimisesta en pidä.

Riistaviettiä minulla ei ole. Omaan "kuulemma" lujan tahdon, ja opin helposti kaikennäköisiä temppuja ja niitä asioita joita ihmiset vaativat meiltä koirilta, jos haluan. Osaan kyllä ottaa oman aikani eli hyppään vain muiden joukkoon sohvalle, lösähdän siihen ja odotan rapsutusta. On toiminut tähän asti.

Nuorempana tuli tehtyä vähän huimuuksia, purin mm. emännän auton käsijarrukahvan ja vähän karkailtua. Opin nuorena aukaisemaan ulko-oven mummilassa. Jes! Hetken aikaa villi ja vapaa tuumasin ja annoin mennä. Sen jälkeen en ole niin kauheasti kehdannut karkailla, liekkö ikä vai se emännän ilme. Mainittakoon kuitenkin tässä vaiheessa, että mökillä ja kämpällä pysyn irti ihan kiltisti pihapiirissä. Tykkään ihmisistä tosi paljon ja lapsista tosi, tosi paljon! Annan lasten silittää, rutistaa ja paijata enkä ole ikinä näyttänyt merkkiäkään, että olisin vihainen tai ärtynyt lapsiin.

Harjauksesta tykkään tosi paljon ja kynnetkin annan leikata vaivatta. Matkustan mielelläni autolla, varsinkin jos vaihtoehtona on jäädä pois matkasta. Ja jos joskus minun on pakko jäädä pois olen kuin maani myynyt. Tykkään lenkkeillä tosi paljon. Lenkkeillessä on kiva haukkua vastaantulijoita, vähän muka yrittää pelotella heitä, mutta loppujen lopuksi haluan vain leikkiä. Kaikki eivät sitä aina ymmärrä. Olen siis ihana, rakastettava, lutuinen oman lapinkoiran-tien kulkija.

Iän myötä Sissille on tullut hieman varauksellisuutta uuden vuoden raketteihin. Muutoin arjessa kovemmat äänet ei haittaa Sissiä. 

Sissin terveyttä on tutkittu seuraavasti:

 • prcd-PRA (a) terve vanhempien tulosten perusteella
 • pompen (a) terve, vanhempien tulosten perusteella
 • DM (a) terve, vanhempien tulosten perusteella
 • lonkat C/C
 • kyynärät 0/0
 • silmät ok (3/18)
 • polvet 0/0

sissi_tiine_1.JPG

sissi_tiine.jpg

Halti puolestaan on keväällä 7 vuotta täyttävä herrasmies. Ja monessa mielessä sopiva sulhanen Sissille. Tässä Haltin omistajan kertomaa koirastaan: 

Halti on luonteeltaan rauhallinen. Se ei hauku ihmisiä, mutta pyörällä ajaminen voi joskus ärsyttää ja Halti alkaa haukkumaan. Haltilla on voimakas riistavietti. Jänisajo on sille kaikkein mieluisinta, mutta isompikin riista käynnistää vietin. Halti on ajanut monta kertaa kissan puuhun, mutta ilveskin joutui pakenemaan puuhun Haltin komennuksessa. Hirviä se myös haukkuu ja jäljittää, mutta perheessä ei kukaan harrasta hirvenmetsästystä. Metsässä lenkkeily on mukava harrastus Haltin kanssa. Halti jaksaa tehdä pitkiä lenkkiä ja sille on kehittynyt hyvä lihaskunto liikunnan myötä. 

Halti on ollut perusterve koira eikä eläinlääkärillä ole juurikaan tarvinnut vierailla. Halti ei ole riidanhaluinen toisten koirien kanssa. Yleensä se ei kehtaa rähistä, vaan väistää, mutta osaa puolustautua tarvittaessa. Sen kanssa on helppo liikkua kaupungissakin, kun se on niin luotettava kaveri. 

Jänismetsällä voi käydä, ei pelkää ampumista. Uudenvuoden rakettien paukkeesta ei tykkää, muuttuu levottomaksi. Ukkosta ei pelkää.

Haltin terveyttä on testattu seuraavasti:

 • Lonkat B/B
 • kyynärät 0/0
 • silmät ok (8/18)
 • prcd-PRA ei testattu, tullaan testaamaan keväällä -20
 • pompen terve (A)
 • DM terve (A)

Halti on käynyt kertaalleen näyttelyissä ja saanut H (hyvä). Haltilla on yksi aiempi pentue. 

hiisivuoren_haldi_1.jpg

hiisivuoren_haldi_2.jpg

Yhdistelmän sukusiitos % 0,78 (8.sukupolven mukaan), sukukatokerroin 0,70.

Pennuista odotettavissa hyväluonteisia ja terveitä lapinkoiran alkuja. Pennut ovat pompen ja DM sairauksien osalta terveitä vanhempien tulosten perusteella, eivätkä näihin sairauksiin voi sairastua. Prcd-PRA osalta korkeintaan kantajia. Pentueen isä prcd-PRA testataan myöhemmin keväällä 2020.

****************************************************************************

Vuoden 2020 suunnitelmissa

Seuraavaan juoksuun tarkoitus astuttaa Katajavaaran Quunsäde "Lumi". 

Lumi on leppoisa ja ystävällinen narttu niin perheenjäsenille kuin uusille ihmisille. Lumi asuu isossa lapsiperheessä ja rakastaa lapsia. Koirakaverina Lumilla on pari vuotta vanhempi mittelspitz narttu. Lumi tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta saattaa aluksi vieraat koirat haukkua hyväksi, haukku herkkä. Mökillä Lumi pysyy irti pihassa, vaikkakin jokunen kerta päässyt ajamaan pupuja ja paimentamaan poroa, hieman riistaviettinen. Myös metsässä Lumin voi pitää irti. Lumi kestää melua, ei pelkää ilotulitteita tai ukkosta. Lumi ei ole erityisen leikkisä vaan enemmän itsenäinen kulkija. Lumi ei kaipaa kovin paljon mitään tapahtumia vaan viihtyy myös sohvakoirana. Makoilee siis sohvalla rapsuteltavana, etsii makupaloja ja leikkii pulmaleluilla. Lumi tykkää juoksennella metsässä sekä välillä etsii lapsia piiloista. Lumi matkustelee paljon ja on autossa mielellään.

Lumin terveystuloksia:

 • Lonkat B/B (indeksi 104)
 • kyynärät 0/0
 • polvet 0/0
 • silmät terveet; distichiasis (lievä)
 • prcd-PRA (a) terve vanhempien tulosten perusteella
 • pompen vapaa vanhempien tulosten perusteella
 • DM kantaja

Lumi_kesalla_-19.jpg

Lumineititalvella.jpeg

******************************************************************************

Mahdollisesti kevään 2020 juoksuun astutetaan Katajavaaran Sateenkaari "Nala". Nala on reipas, iloinen ja kaikkien kaveri. Nalan kanssa käyty muutaman kerran näyttelyissä. Parhaana tuloksena ERI SA. Eniten Nala tykkää juoksennella mökillä irti. 

Nalan sulhanen on vielä suunnitelmissa. 

Nalauusi.JPG

Nalan terveystulokset:

 • Lonkat C/C (indeksi 86)
 • kyynärät 0/0
 • polvet 0/0
 • silmät ok (10/18)
 • prcd-pra (a) terve vanhempien tulosten perusteella

********************************************************************

OTA MYÖS YHTEYTTÄ JOS OLET KIINNOSTUNUT SIJOITUSNARTUSTA!

******************************************************************************

Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla. Pelkkiin hinta- ja väritiedusteluihin emme vastaa.

Mahdollisille sijoitusnartuille (pentu) etsimme yhteistyökykyistä kotia. Jos sijoituskoira kiinnostaa, ota yhteyttä. Alla kerrottu sijoituksesta enemmän.

******************************************************************************

Katajavaaran pennut luovutetaan:

 • sirutettuina
 • useaan kertaan madotettuina
 • rekisteröitynä
 • ell tarkastamina
 • hoito-ohjeiden kanssa
 • pieni pentupakkaus mukaan
 • kasvattajan tuki läpi koiran elämän

 

Sijoitusnarttu:

Sijoitusnarttu mahdollistaa monen koirankasvattajan kasvatustyön jatkumisen. Monella ei ole mahdollisuutta pitää useaa koiraa kotona. Kun narttu sijoitetaan, sen omistusoikeus säilyy koiran kasvattajalla siihen asti kunnes narttu on tehnyt ensimmäisen pentueen.

Sijoitusnartun luovutushetkellä pennunottaja maksaa ns. vakuusmaksun, joka palautetaan pennunottajalle takaisin nartun tehtyä pentueen. Tämä maksu on korkeintaan puolet koiran kauppahinnasta ja se maksetaan takaisin haltijalle viimeistään kahden kuukauden kuluttua sijoituspentueen synnytyksestä. Jos pennutusta ei jostain syystä tapahdu, vakuusmaksua ei palauteta. Vakuusmaksu karsii "ilmaisen" pennun haluavia.

Kasvattaja ja pennunottaja täyttävät sijoitusnartusta Suomen Kennelliiton sijoitussopimuksen. Sopimuksessa sovitaan yleisiä koiranpitoon liittyviä sääntöjä, joita molemmat osapuolet sitoutuvat noudattamaan.

(osa ylläolevasta tekstistä julkaistu Lapinkoira-lehdessä 4/01. Teksti Salme Mujunen)

Sijoituskoirasta lisää