v. 2013

********************************************************

Näyttelyvuosi huipentui Helsingin "Messariin", jossa meidän porukasta ainoastaan Winja (K.Mustikankukka). Winja esiintyi upein tuloksin, ollen viimeisenä näyttelypäivänä ROP-PENTU. Onnea ja iso kiitos Saritalle Winjan esittämisestä ja käyttämisestä näytillä.

********************************************************

Nuukin kanssa käytiin tutustumassa Valko-Venäjään. Tulokset näyttelyt-osiossa.

Nuukin Pompen testi tulos N, normal eli terve poika.

Hilkán ja Siehkkun kanssa käytiin paikallisen koirayhdistyksen järjestämässä Match Showssa 1.adventtisunnuntain kunniaksi. Ja miten kävikään. Siehkku oli PEN SIN1 BIS4 ja Hilká PUN1 (isot) BIS1. Aivan huippua! Molemmat osasi esiintyä tavattoman hienosti. (1.12.13)

********************************************************

Winja (K.Mustikankukka) hienosti Jyväskylän KV näyttelyssä ROP-pentu.

Hiittanan Pirtinpimu NUO ERI NUK1 SA (Viksun tytär)

Jehnajan Mokoma NUO ERI1 SA VARA-SERT (Viksun poika) (16.11.14)

********************************************************

Jälkeläisten terveystuloksia:

 • Hiittanan Pirtinpimu kyynärät 0/0, lonkat A/A.
 • Hiittanan Pehtoori polvet 0/0, silmät terveet.
 • Jehnajan Mokoma silmät ok, polvet 0/0 ja sydänkuuntelu puhdas. 
 • Hiittanan Pikkupiika pompen terve, lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0, silmät ok.
 • Jehnajan Muhkura lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, posterior polaarinen kaihi.
 • Hiittanan Pomo polvet 0/0, silmät PPM iris-iris.
 • Ahulin Mörökölli posterior polaarinen kaihi.
 • Lumikeijun Diiva Daisy Peel lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ok.
 • Erätytön Siidan Unna lonkat B/B, kyynärät 1/1, polvet 0/0, silmät ok.
 • Erätytön Sahpe lonkat C/C, silmät ok.
 • Amigo lonkat C/C, kyynärät 0/0.

********************************************************

Näyttely- ja uutiset osioita päivitetty. Hilkán terveystuloksia päivitetty.

Katajavaaran Karamelli "Cola" käynyt silmätarkastuksessa sekä lonkkakuvissa. Silmät terveet ja lonkat C/C. Iso kiitos Colan omistajille!

Pari viikkoa taakse päin meidän perheeseen muutti Siehkku (Cantavia Kalliokielo). Siehkku on sijoitettuna meille. Aivan ihastuttava ja touhukas neitonen. Siehkku on valloittanut koko perheen. Hän saa osallistua toisten koirien kanssa touhuiluihin, poikien kanssa telmimiseen sekä nauttia meidän aikusten sylihoidosta ja rapsutteluista. Tätä neitiä tullaan varmasti näkemään ainakin näyttelykehissä. (11.10.13)

********************************************************

Kaikille pennuille on löytynyt ja varmistunut huolehtiva koti. Mustikankukka opettelee koiranelämää emä Viivin kanssa Pudasjärvellä, Metsätähti ihastuttaa perhettään Ranualla, Sammu lähtee isänsä iloksi (riesaksi) Ouluun ja ihastuttava Mesimarja lähtee paijaltavaksi Rovaniemelle. Onnea kaikille pentujen omistajille!! (4.6.13)

********************************************************

M-pentueen isäksi varmistunut Jäkäläkummun Laiskajaakko.  

********************************************************

Viivi (Miilupellon Muru) synnytti 5.3.13 neljä terhakkaa pentua. Ensimmäinen pentu syntyi aamulla ennen klo 05. Kun mitään ei tapahtunut moneen tuntiin, oli lähdettävä eläinlääkärin arvioon. Viivi kuvattiin ja kohdussa näkyi ainakin 3-4 pentua. Synnytys ei edennyt yrityksistä huolimatta, ja eläinlääkärin mukaan oli turvauduttava sektioon. Yksi iso narttu oli jumittunut synnytyskanavaan, ja oli kuollut. Loput kolme narttua oli elossa. Ei mennyt kauaakaan kun emä hoiteli pentuja tyytyväisenä vaikkakin vielä tokkurassa toimenpiteestä.

Iso kiitos Saritalle ja Eilalle Viivin ja pentujen hyvästä hoidosta.

********************************************************

Tänään Unnalle ja Raikulle syntyi eläinlääkärin avustamana kaksi pentua. Uros syntyi ensimmäisenä ja valitettavasti kuolleena. Toisena syntyi eläväinen ja terhakka narttupentu. Pentu sai nimen Katajavaaran Lihkku.

Unna aloitteli pentuilun jo vknlopun aikana, läähätteli, oli levoton ja teki pesää. Tänään Unnalla oli puolen päivän aikaa lirahtanut vettä, joka oli vihreää. Mies soittamaan minulle mitä tehdään. Olin yhteydessä ell, joka neuvoi tulemaan vastaanotolle, jos ei kahteen tuntiin ala mitään tapahtumaan. Mies oli Unnan kanssa alle kahden tunnin kuluttua vastaanotolla. Itse saavuin paikalle puolta tuntia myöhemmin. Unna oli tipassa ja saanut injektiona oksitosiinia.

Ell tunnusteli, ja kertoi että jalat tuntuu synnytyskanavassa. Unnan supistukset oli todella heikot, ja ell lisäsi oksitosiinin määrää. Siitä ei ollut paljon apua. Ell avustamana ensimmäinen pentu syntyi kuolleena. Pentu tuli takajalat edellä. Tiedä sitten kuinka kauan elottomuutta oli jo ennättänyt olla, kun ei pieni siitä vironnut vaikka kuinka yritettiin auttaa. 

Lisää oksitosiinia ja homma jatkui. Hetken päästä ell tunnusteli ja sanoi, että taas tuntuu jalat. Ell joutui taas avustamaan Unnan mietojen supistusten takia. Narttupentu syntyi myöskin takajalat edellä. Mutta se oli elossa. Ja se tuntui todella hyvälle.

Pennun virallinen nimi Lihkku tulee uroksen omistajan kennelnimestä ja kyllä kieltämättä aikamoinen onni, lykky tämä neitokainen onkin!! (11.3.13)

********************************************************

Unnan tiineyttä nyt 60 vrk takana. Neitonen on ottanut pentulaatikon omaksi paikakseen. Saa nähdä joko Unnalle ensi yönä tulee pentuja.

Viivi kävi Oulun Akuutissa ultrassa ja pentuja näkyi runsaasti. Viiviä ultrattiin kahden erilaisen anturin kanssa, ja pentumäärät vaihteli 4-7 välillä. Pääasia, että Viivi on tiine. On tätä odotettukin. Kiitos Eila, Sarita ja Matti!

Nuuk pistäytyi viime viikonloppuna Virossa Tallinnassa kaikkien rotujen näyttelyssä. Ensimmäisenä päivänä tuli se vaadittu serti ja Nuukista tuli sitä myöten Viron ja Baltian valio. Tulokset tarkemmin näyttelyt osiossa.

Nuuk sai 7.3.13 jälkikasvua Tervolaan, kun ihana Paukapää Cutri teki neljä narttupentua.

Matkaamme Siilinjärvelle lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn tämän kuun lopulla. Mukaan lähtee Viksu, Luna ja Hilká.  (10.3.13) 

********************************************************

Unna on tiineenä. Unna ultrattiin 11.2.13 ja eläväisiä pentuja oli näkyvissä. Lisätty kuva albumiin. Tiineyttä nyt reilu 5 viikkoa takana.

Viksun morsian Ruskahallan Duggolas "Wilma" pyöräytti toissa yönä komean seitsemän pennun katraan Norjassa Jonna Almenäsin luona. Onnea Wilma ja Jonna! (17.2.13)

********************************************************

Viivin (Miilupellon Muru) kaksoisastutus onnistui. Toinen isäehdokas on viime juoksun ajalta tuttu Pikku-Panuman Musti. Musti astui Viivin kolmena päivänä. Tuleva emä Viivi on jo voinut pahoin, hyvä merkki alkaneesta tiineydestä.

Uskon erittäin vahvasti, että Unna on tiineenä. Kuvia Unnasta lisätty albumiin. Astutuksesta nyt 4 viikkoa 2 päivää. (9.2.13)

********************************************************

Viivi (Miilupellon Muru) astutettu eilen Jäkäläkummun Laiskajaakolla. Lue lisää Pentuja osiosta.

Luna elikkäs Lurkki aloitti tänään pentukoulun. Seitsemän kertaa käydään ja Lunasta tulee maailman parhaiten käyttäytyvä neitonen (sitähän se on jo nyt). 3.2.13

********************************************************

Viivi aloittanut myös juoksun ennakoitua aiemmin, tarkastetaan testein ettei kyseessä ole ns. välijuoksu. Pennutussuunnitelmista lisätietoa lähiaikoina Pentuja osiossa.

Unnalla tiineysoireita; ruokahaluttomuus ja pahoinvointi. Kyllä hän tiineenä taitaa olla!

Nuukin jälkikasvua käynyt terveystarkastuksissa.

 • Vanilla´s Honey First Love, lonkat A/A, silmät terveet
 • Vanilla´s Honey Foreves Yours, silmät terveet
 • Vanilla´s Honey Full Of Love, silmät terveet
 • Vanilla´s Honey Finnish Design, silmät terveet, polvet 0/0, luustokuvat kennelliitossa
 • Vanilla´s Honey Frenchie o´Cobaka, silmät terveet, lonkat A/A (kuvattu Ranskassa)

Onnea Marjolle kasvattien hienoista tuloksista! (26.1.13)

********************************************************

Unnan kanssa kävimme vierailulla Ruotsissa, ja pentuja odotetaan syntyväksi maaliskuun puolen välin tietämillä. Jouduimme turvautumaan keinosiemennykseen, kun luonnollinen astuminen ei onnistunut. Keinosiemennyksen tehneen eläinlääkärin mukaan oltiin pari päivää liian aikaisessa, ja luultavasti siksi astutus ei onnistunut. Katajavaaralla ollaan kuitenkin toiveikkaita että pentuja syntyy, koskapa siittiöt säilyy elinvoimaisina useiden päivien ajan. Ja lisäksi Raikun siemenneste oli laadultaan huippuluokkaa, 95%. Pentujen luovutus toukokuun alkupuolella.

Kajaanin Tamminäyttelyssä Viksun pojat hienosti esillä. Junioriluokassa kilpaili kolme Viksun poikaa. Erätytön Sisukas Sankari JUN EH, Hiittanan Poveri JUN ERI1 SA PU3 SERT, Hiittanan Pehtoori JUN ERI3 SA. Onnea kasvattajat ja omistajat! Miilupellon Muru AVO ERI2 SA. Onnea Sarita! (15.1.13)

********************************************************

Unnan juoksu alkoi hieman odotettua aiemmin. Johtunee tyttärensä Hilkán vierailusta. Hilká oli aloittanut juoksun ennen meille tuloaan. Suunnitelmat on pysyneet samana ja lähdemme Unnan kanssa lentäen Göteborgiin Ruotsiin ja sieltä ihastuttavan Raikun luo. Matkustuspäivä tiistai 8.1.13 ja palaamme saman viikon to-pe yönä Ouluun. Pitäkää meille peukkuja, että kaikki menee nappiin!

Viivin (Miilupellon Muru) urossuositukset esillä Lappalaiskoirat ry kotisivuilla. (4.1.13)